Blæksprutter


En ’blæksprutte’ er en stabil, erfaren og kærlig voksen, der har lyst til at være noget for kollegiets unge mødre og børn. En person som har overskud og lyst til at hjælpe de unge mødre ved at give en hånd med ved de praktiske opgaver på kollegiet og hjælpe til ved sociale arrangementer.

Blæksprutterne mødes fast en gang i kvartalet og her planlægges så vidt muligt, hvordan de kommende opgaver skal håndteres. Det er også en hyggestund, hvor man samles om kaffe, slik og kage.

Typisk er vores frivillige aldersmæssigt fra slutningen af 20’erne til starten af 70’erne. De har alle meget forskellige erhvervs- og uddannelsesbaggrunde. Nogle er i slutningen af deres studie, nogle erhvervsaktive og andre er gået på efterløn eller pension. Fælles for dem er, at de har et aktivt liv og samtidig har et overskud til at give de unge familier en opmærksomhed som er guld værd.

Som Blæksprutte kan du melde dig på en fast opgave, såsom:

- at være med til at arrangere eftermiddagshygge, ture ud af huset og kollegiets fester

- forberede receptioner, når en ung har afsluttet (ungdoms)uddannelse

- pynte til jul og købe julegaver til mødre og børn

- hjælpe med andre praktiske opgaver, der kan bidrage til at gøre huset levende

- havearbejde

- lektiehjælp

- børnepasning

- afhentning af børn

- håndværksmæssige opgaver f.eks. hænge billeder og lamper op etc.

Hvor meget tid kræver det frivillige arbejde?

Det er vidt forskellige hvad de forskellige frivillige på Alexandrakollegiet byder ind med tidsmæssigt. Hvis vi skal sige noget konkret svarer det frivillige arbejde til 4 timer om ugen, men det varierer meget. Det er vigtigt, at man som frivillig giver det, som kan passe med ens øvrige liv. 

Alle frivillige på Alexandrakollegiet skal aflevere straffeattest. Herudover underskriver man en tavshedserklæring, og der indhentes børneattest. 

Henvendelse 
Alexandrakollegiet 
Druehaven 25 
2500 Valby 

Kontaktperson: Mette Løth

Email: info@alexandrakollegiet.dk 

Telefon: 3044 5929